12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiserici catolice, incendiate într-o rezervaţie de indigeni din Canada

Biserici catolice, incendiate într-o rezervaţie de indigeni din Canada

Două biserici catolice dintr-o rezervaţie de indigeni din Canada au fost incendiate luni dimineaţă. Ele erau situate la 100 km de şcoala unde recent a fost găsită o groapă comună cu resturile a 215 copii proveniţi din triburile din zonă. Luaţi din familii pentru a fi educaţi cu forţa, mulţi dintre ei au murit acolo, informează Larepubblica.it.

Două biserici catolice din South Okanagan, în Columbia Britanică, au fost incendiate într-o rezervație de indigeni luni, zi în care Canada a sărbătorit Ziua Națională a Popoarelor Indigene. Poliția a deschis o anchetă.

Cele două bisericile distruse de incendii sunt situate la aproximativ 100 km de Kamloops, unde în mai au fost găsite rămășițele a 215 de copii într-o fostă școală cu internat, una dintre multele colegii creștine unde erau aduşi cu forţa copiii indigenilor.

Înregistrările camerelor de supraveghere au fost ridicate de poliţie. „Vă rugăm să nu vă apropiați de membrii triburilor pentru a vedea ce fac. Aceasta este o rană proaspătă care trebuie vindecată”, au cerut autorităţile presei. „Suntem convinși că cele două incendii au fost intenționate. Este posibil să fi fost folosit un accelerator de combustie lichidă. Nu avem încă dovezi”.

Cele două biserici erau situate la aproximativ 40 km una de alta, erau construite din lemn şi aveau mai mult de un secol vechime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS