10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce se vaccinase cu AstraZeneca

Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce se vaccinase cu AstraZeneca

Cancelarul german Angela Merkel a primit o a doua doză de vaccin anti-Covid de la Moderna, după ce prima doză pe care o primise fusese de la AstraZeneca, a anunțat marți cancelaria, citată de Hotnews.

Cancelarul, în vârstă de 66 de ani, a primit prima doză de vaccin anti-Covid AstraZeneca în luna aprilie, la peste două săptămâni după ce autoritățile germane au recomandat folosirea serului doar pentru persoane peste 60 de ani.

„Da, confirmăm” că liderul german a fost injectat recent cu o a doua doză de vaccin ARN mesager de la compania americană Moderna, după ce a primit o primă injecție pe 16 aprilie cu vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cancelariei.

„Sunt bucuroasă că am primit astăzi (vineri – n.r.) prima doză a vaccinului AstraZeneca”, a declarat Angela Merkel pe 16 aprilie, citată într-un mesaj publicat pe Twitter de Steffen Seibert, care a distribuit şi o fotografie ce prezintă certificatul de vaccinare emis pe numele cancelarului Germaniei.

„Vaccinarea este cheia pentru a ieşi din pandemie”, a adăugat atunci Angela Merkel.

„Mulţumesc tuturor acelora care participă la campania de vaccinare – şi tuturor celor care se vaccinează”, a mai spus ea.

În 2019, ea a stârnit îngrijorări pentru sănătatea ei după ce a fost suprinsă tremurând în public, dar a părut a fi în stare bună de sănătate de atunci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS