12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie

Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie

Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 32…34 de grade, posibil ușor mai scăzute în jurul datei de 1 iulie și minime, în general, de 16…18 grade, potrivit ANM.

În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

La munte, vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului

La munte, vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9…10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25…26 de grade și minime de 15…16 grade, conform stiri.tvr.ro.

Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative

Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21…23 de grade, iar minimele de 12…14 grade.

Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS