19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Regiuni întregi din Australia, acoperite de pânze de păianjen uriașe

(VIDEO) Regiuni întregi din Australia, acoperite de pânze de păianjen uriașe

Mai multe regiuni din Australia sunt acoperite cu pânze de păianjen uriașe, care seamănă cu niște voaluri. Potrivit BBC, localnicii spun că acestea au apărut după ploile abundente din ultima perioadă.

Pe un drum, o zonă a fost acoperită pe o porțiune de peste un kilometru de o asemenea pânză. Mai mulți localnici au declarat că nu este pentru prima dată când văd așa ceva. În trecut totuși, pânzele nu au fost chiar atât de mari.

Aceste pânze s-au format în urma inundațiilor abundente. Specialiștii spun că aceasta este o tehnică de supraviețuire a păianjenilor. Se numește “lansare de baloane”. Prin aceasta păianjenii aruncă mătasea în sus pentru a se putea urca în locuri cât mai înalte.

Astfel, din cauza inundațiilor milioane de păianjeni au aruncat fire în copaci pentru a supraviețui.

“Păianjenii care trăiesc la nivelul solului trebuie să se refugieze foarte repede de pe pământ. Mătasea se înfășoară și se prinde de vegetație și în acest fel ei pot scăpa”, a declarat doctorul Ken Walker, curator principal la departamentul dedicat artropodelor de la Museums Victoria, pentru publicația The Age.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS