11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriminalul de la Onești, trimis în judecată pentru lipsire de libertate și omor calificat

Criminalul de la Onești, trimis în judecată pentru lipsire de libertate și omor calificat

La 3 luni și jumătate de la incidentul de la Onești, unde doi oameni sechestrați într-un apartament au fost uciși, iar șefii poliției din Bacău și din Onești au fost demiși, criminalul a fost trimis în judecată.

Gheorghe Moroșan va fi judecat pentru două fapte de lipsire de libertate, două de omor calificat și o faptă de tulburarea ordinii și liniștii publice. Alături de Moroșan va fi judecată și soția sa pentru complicitate la lipsire de libertate.

Pe 1 martie, doi muncitori care evaluau un apartament din oraș pentru a fi renovat au fost omorâți de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Moroșan i-a sechestrat mai întâi pe cei doi muncitori, după care a sunat la poliție, anunțând că a luat doi ostatici, pe care îi va omorî dacă hotărârea judecătorească prin care a fost evacuat nu va fi anulată.

La fața locului au ajuns imediat forțe impresionante din poliție, jandarmi, pompieri, precum și un negociator. Negocierile au eșuat însă, iar lucrurile s-au precipitat. Moroșan i-a atacat pe cei doi ostatici, abia atunci poliția intrând în acțiune.

Ușa metalică a cedat greu, iar până a fost spartă unul dintre ostatici era deja mort, fiind înjunghiat, iar cel de-al doilea era în stare gravă. A fost dus de urgență la spital, dar în cele din urmă și acesta a murit. Intervenția de la Onești a dus la demiterea șefilor IPJ Bacău și din Poliția Onești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS