10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 80 de elevi și 5 profesori au fost luați de bandiți

Cel puțin 80 de elevi și 5 profesori au fost luați de bandiți

-

O bandă de bărbați înarmați a ucis un polițist și a răpit cel puțin 80 de elevi și cinci profesori de la o școală din statul nigerian Kebbi, transmite Reuters. Acest atac este a treia răpire în masă din ultimele trei săptămâni din nord-vestul Nigeriei, autoritățile spunând că este vorba de bandiți înarmați ce acționează pentru a obține bani în schimbul eliberării ostasticilor.

Usman Aliyu, profesor la școala unde a avut loc răpirea, a declarat că au fost luați peste 80 de elevi, cea mai mare parte fete. ”Au ucis unul dintre polițiști, au forțat poarta și s-au dus direct la clasele unde erau elevii”, a spus acesta.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, unul dintre elevi a fost împușcat, acesta fiind dus la spital.

Numărul celor răpiți nu a fost precizat încă, guvernatorul statului Kebbi spunând că încă se face o listă cei răpiți. Atacul a avut loc la un colegiu guvernamental federal într-un oraș izolat, Birnin Yauri.

Forțele de securitate desfășoară o acțiune de căutare într-o pădure din apropiere.

Bande de răufăcători motivați de obținerea de răscumpărări au răpit din școli peste 800 de elevi nigerieni din decembrie și până acum, într-o serie de raiduri. Unii au fost eliberați, alți încă sunt dispăruți.

Aceste raiduri din regiunea de nord-vest a Nigeriei sunt diferite de atacurile insurgenților islamiști din nord-est, unde militanții Boko Haram au răpit în 2014 peste 270 de eleve din orașul Chibok.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grup suport gratuit pentru pacienții cu cancer, inițiat de...

Există viață și după cancer și există resurse în...

ȘTIRI GdS