11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotivul triplării cazurilor de coronavirus în Moscova: „noi variante”

Motivul triplării cazurilor de coronavirus în Moscova: „noi variante”

Capitala Rusiei suspectează „noi variante” ale coronavirusului, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pentru a explica agravarea bruscă a epidemiei din oraș, unde campania de vaccinare a fost lentă de luni de zile, potrivit AFP.

„Cel mai probabil este că ne confruntăm cu noi variante, mai agresive și care se răspândesc mai repede”, a declarat Serghei Sobianin în timpul unei întâlniri prin videoconferință cu oficiali guvernamentali responsabili pentru lupta împotriva Covid.

Numărul cazurilor depistate zilnic în Moscova a crescut în câteva zile

El a menționat că numărul cazurilor depistate zilnic în capitală a crescut în câteva zile de la „3.000 la 7.000 și mâine (vineri), conform datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000”.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu o mai văzusem în valurile anterioare”, a adăugat el.

Sobianine a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaților din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre aceștia, sau aproximativ două milioane de persoane, au termen până pe 15 august. Săptămâna din 15 iunie a fost, de asemenea, declarată sărbătoare în încercarea de a stopa epidemia.

Cea mai critică situație este la Moscova și Sankt Petersburg

Cea mai critică situație este la Moscova și Sankt Petersburg, al doilea oraș al țării, unde autoritățile au declarat joi că aproximativ 800 de persoane au fost spitalizate în fiecare zi, dar toată Rusia este afectată de creșterea numărului de cazuri.

„În ultimele câteva săptămâni, am văzut o creștere medie cu 30% a numărului de persoane bolnave din țară”, a declarat ministrul sănătății Mikhail Mourashko în cadrul aceleiași întâlniri, menționând că grupul de vârstă 30-40 de ani este afectat în mod deosebit.

Anna Popova, directorul jandarmului sanitar Rospotrebnadzor, a menționat, la rândul său, că „proporția variantei indiene (denumită în continuare„ varianta delta ”) a crescut brusc de două săptămâni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS