21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCovid-19, prezent în Statele Unite cel puţin din decembrie 2019

Covid-19, prezent în Statele Unite cel puţin din decembrie 2019

Coronavirusul responsabil pentru COVID-19 a fost prezent în Statele Unite cel puţin din decembrie 2019, cu mai multe săptămâni înainte de primul caz confirmat din ianuarie 2020, potrivit unui nou studiu publicat marţi, informează Agerpres.

Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite au analizat 24.000 de probe de sânge prelevate de la voluntari din ţară între 2 ianuarie şi 18 martie 2020.

Anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectaţi la nouă pacienţi – prin două teste serologice diferite pentru a minimiza riscul de fals pozitiv.

Anticorpii căutaţi prin aceste teste (IgG), care „neutralizează” capacitatea virusului de a infecta celulele, apar abia la două săptămâni după infectare.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate pe 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerând că virusul i-a infectat la sfârşitul lunii decembrie.

Prin urmare, aceste persoane nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Lucrările, publicate în revista Clinical Infectious Diseases, confirmă rezultate similare ale Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeaşi concluzie în noiembrie anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS