23.4 C
Craiova
marți, 26 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateColet cu patru kilograme de canabis, trimis din Spania la Cluj

Colet cu patru kilograme de canabis, trimis din Spania la Cluj

Un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet în care se aflau patru kilograme de canabis, expediat din Spania prin intermediul unei firme de transport internaţional, informează TVR, citând Agerpres.

Flagrantul a avut loc pe 15 iunie, într-o staţie peco din Cluj-Napoca, iar acţiunea a aparţinut poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi Biroului teritorial al DIICOT.

„În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit un bagaj, în care se aflau patru pachete vidate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare verde. În urma analizelor de laborator a rezultat faptul că este vorba de 4 kg de canabis. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un dispozitiv de mărunţit tip grinder, mai multe fragmente de canabis sub formă de muguri, două telefoane mobile, două cartele telefonice şi 1.600 de euro”, se precizează într-un comunicat de presă.

Tânărul a fost condus la audieri şi ulterior reţinut pentru 24 de ore, prin ordonanţa procurorului din cadrul DIICOT Bistriţa-Năsăud. Este cercetat pentru complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, potrivit DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS