10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Valeriu Gheorghiță anunță că valul 4 al pandemiei e inevitabil

(VIDEO) Valeriu Gheorghiță anunță că valul 4 al pandemiei e inevitabil

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca într-o perioadă de circa o lună – o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiță.

RO Vaccinare Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu

RO Vaccinare Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV#ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Posted by Guvernul României on Tuesday, June 15, 2021

El apreciază că este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, și doresc să se vaccineze.

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul județului și local pentru a facilita procesul de vaccinare”, adaugă șeful CNCAV.

Gheorghiță precizează că intenția autorităților este ca echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate.

Se închid o parte dintre centrele de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat marți că s-a finalizat evaluarea eficienței centrelor de vaccinare fixă.

Ca urmare, autoritățile au decis să închidă mai multe centre de vaccinare, să modifice programul de funcționare sau să reducă din numărul de fluxuri.

„În urma propunerilor primite de la DSP-uri în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar. Se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare și sunt închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau patru fluxuri la care activitatea era redusă. La nivelul fiecărui centru de vaccinare va fi afișat programul de lucru. Va fi actualizat programul centrului de vaccinare în platforma națională de programare a vaccinarii”, a spus Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă

Medicul Gheorghiță a mai anunțat că în permanență se face managementul stocurilor de vaccin, astfel încât să existe un echilibru între dozele primite de România și numărul persoanelor vaccinate. În următoarea perioadă România va primi, la cerere, mai puține doze de vaccin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS