21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia a autorizat amestecarea vaccinurilor anti-Covid

Italia a autorizat amestecarea vaccinurilor anti-Covid

Persoanele cu vârsta de sub 60 de ani care au primit o primă doză a vaccinului anti-Covid al AstraZeneca vor putea cere un vaccin diferit pentru a doua doză, a anunțat luni agenția națională de medicamente a Italiei (Aifa), potrivit Euractiv.

Anunțul vine după ce pe 11 iunie autoritățile de la Roma au decis suspendarea administrării vaccinurilor AstraZeneca și Johnson & Johnson persoanelor sub 60 de ani ca urmare a decesului unui tânăr ce urma un tratament hormonal.

Tânărul în vârstă de 18 ani a murit din cauza unui cheag de sânge rar după ce a fost vaccinat cu prima doză a vaccinului dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Nu toate autoritățile regionale sunt în favoarea amestecării vaccinurilor anti-Covid

Însă nu toate autoritățile regionale care coordonează campania de vaccinare sunt în favoarea amestecării vaccinurilor anti-Covid.

Oficialii responsabili de sănătatea publică din Campania, de exemplu, au anunțat că vor continua administrarea vaccinului AstraZeneca.

Unele regiuni au cerut suplimentarea numărului de doze ale vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech

Alte regiuni au decis însă să treacă la noul regim permis și au cerut guvernului de la Roma suplimentarea numărului de doze ale vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech.

Luni, 13 din regiunile Italiei care au împreună 40,5 milioane de locuitori (două treimi din populația țării) erau deja în zona verde în care carantina pe timp de noapte a fost eliminată, purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice rămânând însă obligatorii în continuare.

Petrecerile sunt permise, cu condiția ca participanții să demonstreze că au fost vaccinați complet, s-au vindecat de boală sau au fost testați negativ pentru Covid-19 în ultimele 48 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS