23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFarmaciile din Germania au început eliberarea certificatelor Covid

Farmaciile din Germania au început eliberarea certificatelor Covid

Farmaciile din Germania au început eliberarea certificatelor COVID, pe baza cărora, de la 1 iulie, se poate călători fără restricții în Uniunea Europeană. Documentul digital atestă vaccinarea, test Covid negativ sau faptul că posesorul a trecut prin boală, informează TVR.

Încă de la primele ore, farmaciile au fost luate cu asalt de germanii care doreau să-și transfere dovada vaccinării în certificatul digital. Rezultatul a fost suprasolicitarea serverelor și blocajul.

Farmaciștii spun că sistemul a cedat pentru că mulți germani se pregătesc de vacanță, iar cererea de eliberare a codului digital QR este foarte mare.

Documentul care consfințește intrarea în vigoare a certificatului Uniunii Europene privind COVID a fost semnat la Bruxelles de liderii comunitari. Va intra în vigoare la 1 iulie și este destinat călătoriilor intra comunitare.

Ursula Von Dee Leyen, preşedinta Comisiei Europene: ”Certificatul European COVID ne dă asigurări legate de acest spirit al unei Europe deschise, o Europă fără bariere, dar şi o Europă care încet, dar sigur, se redeschide, după cea mai dificilă perioadă, pandemia”.

Deținătorul certificatului va putea dovedi că a fost vaccinat, că are test COVID negativ sau că are anticorpi, în urma trecerii prin boală. Certificatele au elemente de siguranță foarte bine puse la punct, astfel încât falsificarea lor e practic imposibilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS