3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice obligativitatea purtării măştii

Danemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice obligativitatea purtării măştii

Danemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice dispoziţiile care vizau purtarea obligatorie a măştilor sanitare, începând de luni, informează DPA, citată de Agerpres.

Guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor parlamentare s-au pus de acord pentru a elimina aceste reglementări, aflate în vigoare de mai multe luni, iar rezidenţii danezi trebuie de acum înainte să poarte măşti sanitare doar atunci când folosesc transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune.

Obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie.

Restricţiile antiepidemice au fost eliminate gradual

Restricţiile antiepidemice din această ţară au fost eliminate gradual începând din primăvara anului 2021 şi aproape toate spaţiile publice au fost redeschise, cu excepţia cluburilor de noapte, care îşi vor relua activitatea în septembrie.

Numărul noilor infectări cauzate de virusul SARS-CoV-2 a crescut uşor după relaxarea restricţiilor, însă această creştere nu a fost una dramatică.

Rata de incidenţă a infectărilor a scăzut

În ultimele zile, rata de incidenţă a infectărilor a scăzut din nou, doar 315 cazuri noi fiind înregistrate duminică – cel mai scăzut număr raportat după luna februarie. Totuşi, mai puţine persoane au fost testate duminică.

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Danemarca a avut o rată de incidenţă de 215 infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, cea mai ridicată din spaţiul economic european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS