3.4 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO săptămână de vacanță pentru locuitorii Moscovei din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

O săptămână de vacanță pentru locuitorii Moscovei din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

Primarul Moscovei, Sergehi Sobianin, a decretat, sâmbătă, o săptămână de vacanţă pentru a încetini răspândirea coronavirusului în capitala Rusiei, în urma creșterii drastice a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

„Săptămâna aceasta, situaţia răspândirii coronavirusului s-a deteriorat net, numărul noilor cazuri atingând vârful de anul trecut”, notează Sobianin într-un comunicat.

Moscova a înregistrat sâmbătă 6.701 noi cazuri de COVID-19

Moscova a înregistrat sâmbătă 6.701 noi cazuri de COVID-19, un record pentru capitala rusă din decembrie anul trecut.

„Nu putem să nu reacţionăm în faţa acestei situaţii”, a subliniat Sobianin.

„Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 20 iunie”, a precizat el.

Închiderea spaţiilor de joacă pentru copii şi a centrelor comerciale până la 20 iunie

Primarul capitalei a ordonat totodată închiderea spaţiilor de joacă pentru copii şi a centrelor comerciale până la 20 iunie, conform Agerpres.

Sobianin a făcut totodată apel angajatorilor să privilegieze sistemul de telemuncă, pentru angajaţii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, şi a interzis restaurantelor din capitală să servească între orele 23:00 şi 06:00.

Rusia a înregistrat sâmbătă 13.510 noi cazuri de coronavirus şi 399 de decese, cifra totală a cazurilor recensate în întreaga ţară ajungând la 5.193.964 şi la 126.073 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS