10.8 C
Craiova
duminică, 17 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateChina refuză repatrierea unui comandant de navă decedat. Familia cere sprijinul MAE

China refuză repatrierea unui comandant de navă decedat. Familia cere sprijinul MAE

Familia unui comandant de navă român decedat solicită ajutorul MAE după ce China refuză repatrierea. Comandantul român a murit în data de 19 aprilie la bordul unei nave sub pavilion Liberia. Nava a fost direcționată de proprietar spre un port din Indonezia, pentru debarcarea trupului celui decedat și îmbarcarea unui alt comandant.

Întrucât autoritățile indoneziene au refuzat să permită debarcarea, agenții navei au contactat alte porturi din Sud-Estul Asiei, dar s-au lovit de același refuz. În data de 5 mai, conform traseului prestabilit, nava trebuia să ajungă la Shanghai, unde urma să treacă în proprietatea altor armatori.

Numai că autoritățile chineze au transmis că nu permit debarcarea decedatului decât în vederea incinerării, urmată  de repatrierea urnei cu cenușa. Inițial, familia comandantului a respins vehement incinerarea, a spus că vrea să îl îngroape creștinește.

Apoi, când a aflat că există pericolul ca trupul să fie aruncat în mare, familia și-a dat acceptul, în scris, pentru incinerare. Însă, autoritățile din Shanghai s-au răzgândit. Refuză și incinerarea. Iar nava, pentru a fi predată altui proprietar trebuie golită. Este posibil ca, nedebarcate fiind,  rămășițele pământești ale defunctului nostru soț și tată să ajungă in mare, ceea ce ar fi insuportabil pentru noi, transmite familia comandantului Dan Sandu, cerând ajutorul autorităților române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nici un pat liber la ATI la nivel național

La data de 17 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1618 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

ȘTIRI GdS