14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn singur participant la patru spectacole-pilot din București și Cluj s-a infectat cu Covid-19

Un singur participant la patru spectacole-pilot din București și Cluj s-a infectat cu Covid-19

Un singur participant dintre sutele de spectatori prezenţi la cele patru evenimente-pilot culturale, organizate de autorităţi la mijlocul lunii mai, s-a infectat cu SARS-COV-2. Anunţul a fost făcut joi de Ministerul Culturii, transmite Digi24.ro

Cele patru evenimente-pilot s-au organizat în perioada 14 – 16 mai la București și Cluj.

Spectatorii au participat la spectacole de teatru și operă, la Oprea Națională și Teatrul Național din București și, respectiv, la Opera din Cluj-Napoca.

Organizarea acestor evenimente-pilot în domeniul cultural a fost aprobată prin decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), cu respectarea limitei de ocupare a 70% din spațiu.

Trei dintre avenimente au avut loc la interior și unul la exterior. Accesul în sală a fost permis cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală sau cu test negativ.

O singură persoană dintre cele care au participat la evenimente a fost confirmată cu coronavirus. Este vorba despre o persoană din Cluj.

Potrivit site-ului știrileprotv.ro, persoana infectată a primit rezultatul după 8 zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj, ceea ce poate însemna, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte.

Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile, cu persoane necunoscute. Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă că organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS