22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ambasador al României în Polonia trimis în judecată după ce a fost prins băut la volan

Fostul ambasador al României în Polonia trimis în judecată după ce a fost prins băut la volan

Gabriel Constantin Bârtaş, fost ambasador al României în Polonia a fost trimis în judecată într-un dosar penal după ce a fost prins de poliție cu o alcoolemie de 1,35gr/l în sânge, scrie Ziar de Cluj.

Fostul ambasador, revocat în 2008 de către președintele Traian Băsescu, a fost trimis în judecată marți, 8 iunie, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii prevăzută de articolul 336 din Noul Cod Penal: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Sunt abilitat să vă comunic că în dosarul nr. 3250/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub numărul 11078/211/2021, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen., reținându-se în fapt că în data de 02.05.2019 în jurul orei 00:29, a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare CJ *** XHP pe strada Observatorului, din municipiul Cluj-Napoca, având la ora 01:07 o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 02:07 o alcoolemie de 1,12 g/l alcool pur în sânge”, arată purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, Ionel Ududec.

Clujeanul și-a pierdut poziția de ambasador în 2008, când Traian Băsescu a semnat decretul de rechemare în țară pentru că i-au fost ascunse informații despre celebrul caz al românului Claudiu Crulic, care a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând față de arestarea sa de către autoritățile de la Varșovia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS