9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNCD s-a autosesizat în cazul consilierului PSD care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir

CNCD s-a autosesizat în cazul consilierului PSD care a spus despre Clotilde Armand că „în Franţa era răpită şi violată zile în şir

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării Asztalos Csaba a afirmat, joi, că CNCD s-a autosesizat cu privire la declaraţia consilierului judeţean PSD Vrancea Ioan Micu care a spus, referitor la agresiunea invocată de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, că aceasta „în Franţa era răpită şi violată zile în şir”.

„Am dispus autosesizare. O să cităm părţile, întrebăm părţile cu privire la subiectul plângerii sau autosesizării, după care vom adopta o decizie. Probabil într-o lună, cam aşa. Putem să dăm amendă contravenţională, dacă considerăm că a depăşit limita libertăţii de exprimare şi a încălcat demnitatea umană în acest caz. Putem să dăm amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei”, a afirmat Asztalos Csaba, joi pentru News.ro. 

Într-un comentariu la o postare a deputatului USR Ionuț Moșteanu, în care acuza agresarea în trafic a primarului sectorului 1, consilierul PSD de Vrancea a scris că ”în Franța era răpită și violată zile în șir, aoleuu stai că asta îi convenea bebelușei albe de Guadelupe”.

După ce un alt utilizator Facebook i-a atras atenția că nu îi face cinste mesajul, Ioan Micu a replicat că ”este un pamflet și trebuie tratat ca atare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS