14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cascada Bigăr s-a prăbușit

(VIDEO) Cascada Bigăr s-a prăbușit

-

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară, cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Sursa citată a precizat că travertinul şi muşchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni şi greutate, iar cascada a cedat sub propria greutate.

Jumătate din spectaculoasa cascadă s-a rupt în două, se pare că din cauza greutăţii proprii. Imaginile au întristat întreaga țară.

Alte surse din Romsilva susțin însă că un incident similar ar fi avut loc și în 2007 și că biologul parcului ar fi trebuit să monitorizeze situația, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Aceleași surse au explicat că debitul de apa a tot scăzut, după construcția păstrăvăriei. Apa curgea doar pe anumite porțiuni și nu mai forma o perdea peste tot. Astfel, travertinul s-ar fi sfărâmat în timp și de aceea s-a prăbușit sub propria greutate. Autoritățile din zona infirmă acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS