14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în Oltenia, la munte și la mare în următoarele două săptămâni

Vremea în Oltenia, la munte și la mare în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni (7 – 20 iunie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 26 de grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Oltenia

În Oltenia, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13 – 14 grade.

În intervalul 13 – 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 – 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade. Media minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10 – 12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

Dobrogea

În Dobrogea, pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23 – 25 de grade şi ale celor minime de 15 – 16 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

Totuşi intervalul 13 – 15 iunie se estimează a fi răcoros, în condiţiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2 – 3 grade. În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

La munte

La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 – 17 grade şi ale celor minime de 6 – 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13 – 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade. Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 – 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS