3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElon Musk, ameninţat de grupul de hackeri Anonymous din cauza mesajelor sale despre Bitcoin

Elon Musk, ameninţat de grupul de hackeri Anonymous din cauza mesajelor sale despre Bitcoin

Grupul de hackeri activişti Anonymous i-a transmis un mesaj de ameninţare lui Elon Musk pe care îl acuză că se joacă cu banii celor care investesc în criptomonede atunci când trimite mesaje pe Twitter, potrivit DailyMail.

Mesajele lui Musk din ultima lună, alături de alte cauze cum ar fi mai multe decizii ale guvernului chinez au şters peste un trilion de dolari din valoarea de piaţă a Bitcoin şi a celorlalte criptomonede. De exemplu, preţul unui Bitcoin a scăzut de la peste 60.000 de dolari la circa 36.000 de dolari.

Anonymous îl acuză pe Musk de dispreţ faţă de oameni

În mesajul înregistrat, grupul Anonymous îşi exprimă frustrarea faţă de „atitudinea de cavaler“ a lui Musk raportată la criptomonede, mesajele sale ducând la prăbuşirea preţului criptomonedelor. Anonymous spune că mesajele de pe Twitter ale lui Musk demonstrează dispreţul acestuia faţă de oamenii simpli care muncesc. Grupul sugerează că Musk nu este ceea ce pretinde să fie şi l-a avertizat pe acesta voalat că a devenit ţinta lui. De menţionat că Anonymous este responsabil de unele dintre cele mai mari lovituri de hack digitale din istorie printre care PayPal,Biserica Scientologică sau istul guvernului nord-coreean. Anonymous a fosta declarat cel mai influent grup într-un sondaj din anul 2012 al revistei Time.

Grupul internaţional de hackeri spune că vrea să facă din Elon Musk o ţintă, deoarece acesta manipulează piaţa criptomonedelor prin mesajele sale. În înregistrarea video, grupul susţine că managerul Tesla exercită prea multă influenţă asupra pieţei cripto.

Anonymous: Poate te crezi cel mai deştept, dar acum ţi-ai găsit naşul

„Millioane de mici investitori contau pe câştigurile din criptomonede pentru a-şi face viaţa mai bună. Dar tu nu vei înţelege niciodată asta, deoarece te-ai născut bogat şi ai bani obţinuţi din minele de smarald din Africa de Sud. Nu ai nici cea mai vagă idee cât de greu le este celorlalţi oameni din lumea întreagă care muncesc pentru banii lor. Sigur, aceşti oameni şi-au asumat un risc atunci când au investit în criptomonede şi toată lumea trebuie să fie pregătită pentru fluctuaţii de preţ foarte mari, dar mesajele tale de săptămâna aceasta arată cât de mult îi dispreţuieşti pe oamenii simpli, muncitori.

Ai spulberat visurile acestor oameni prin comportamentul tău şi continui să-şi baţi joc de ei trimiţând meme-uri dintr-una din vilele tale de milioane de dolari. În ultimii ani te-ai bucurat de o reputaţie aparte pe care nu o au toţi miliardarii, datorită maşinilor electrice şi explorării spaţiului pe care ni le dorim mulţi dintre noi, dar în ultimul timp imaginea ta publică pe care ţi-ai construit-o minuţios începe să se şteargă şi să-ţi arăţi adevărata faţă. Nu eşti altceva decât un narcisist bogat, disperat după captarea atenţiei. Poate te crezi cel mai deştept, dar acum ţi-ai găsit naşul. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Aşteaptă-ne!“, se arată în mesajul dur transmis de grupul de hackeri.

Conform sitului U.today Musk a publicat pe Twitter un mesaj pe care unii îl consideră un răspuns la ameninţare: „Nu omorî ceea ce urăşti, salvează ceea ce iubeşti“, a scris Musk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS