21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColumbia a raportat un număr record de decese Covid

Columbia a raportat un număr record de decese Covid

Columbia a înregistrat joi 545 de morţi din cauza COVID-19 în 24 de ore, recordul său de la începutul pandemiei, şi a depăşit pragul de 90.000 de decese până în prezent, în plină criză socială împotriva guvernului, informează Agerpres.

În ultimul său raport, Ministerul Sănătăţii a indicat că numărul de morţi de la începutul pandemiei în martie 2020 a fost de 90.353, în timp ce contaminările depăşesc 3,4 milioane de cazuri, după un record de 28.624 de cazuri în 24 de ore.

Columbia se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19, cu un număr de cazuri mortale printre cele mai ridicate de la începutul acesteia. Guvernul lui Ivan Duque atribuie parţial această creştere manifestaţiilor care zguduie ţara de la 28 aprilie, soldate cu aproximativ 60 de morţi.

Zeci de mii de persoane se adună şi în prezent în cele mai mari oraşe din Columbia pentru a cere mai multă justiţie socială, o reformă a poliţiei şi un stat mai solidar, pentru a ameliora o economie devastată de pandemie, printre altele.

Ţara din America Latină şi-a intensificat ritmul campaniei sale de vaccinare cu 10,7 milioane de doze injectate. Guvernul speră să vaccineze 35,7 milioane de columbieni până la sfârşitul anului.

Raportat la numărul populaţiei sale, Columbia este a patra ţară cu cele mai multe decese legate de coronavirus din America Latină şi Caraibe, după Peru, Brazilia şi Mexic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS