6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîţu: Ca să ducem campania de vaccinare în rural, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale

Cîţu: Ca să ducem campania de vaccinare în rural, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale

-

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri, că pentru o campanie eficientă de vaccinare anti-COVID în mediul rural este nevoie de implicarea autorităţilor locale, dar şi a persoanelor cu influenţă în comunitate, precum preoţii, medicii, poliţiştii.

„Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale, preşedinte de Consiliu Judeţean, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie.

Vorbim aici de preoţi, medici, poliţistul chiar (…). E vorba ca toată lumea să se implice pentru a aduce campania de vaccinare cât mai aproape de oameni. Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare, care să-i convingă pe oameni că este singura soluţie vaccinarea, să ne întoarcem la normalitate”, a precizat Cîţu, la Baia Mare.

El s-a declarat mulţumit că a întâlnit tineri, unii chiar sub 18 ani, la centrul de vaccinare pe care l-a vizitat.

„Dacă vrem să revenim la normalitate, să trecem peste această perioadă de pandemie, trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem să reducem riscul de infectare”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat, vineri, Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din municipiul Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident mortal de muncă, „îngropat” de procurori?

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar tergiversa soluţionarea unui dosar penal privind un accident mortal de muncă. La acestă concluzie a ajuns soţia unui bărbat care a decedat în septembrie 2017, în urma unui accident de muncă produs întru-un service auto din Podari. De atunci, procurorii au dispus clasarea cauzei de trei ori. Tot de trei ori, instanţa de judecată a întors dosarul la parchet pentru completarea urmăririi penale. Şi asta pentru că, după cum susţin judecătorii, procurorii au ignorat chiar şi o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, prin care a fost menţinut procesul-verbal de constatare întocmit de ITM Dolj. Care este concluzia la care au ajuns procurorii de fiecare dată? Mortul a fost de vină!

ȘTIRI GdS