8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei doi frați de 3 și 5 ani din Caraș-Severin au plecat de acasă după ce ar fi fost bătuţi de tatăl lor

Cei doi frați de 3 și 5 ani din Caraș-Severin au plecat de acasă după ce ar fi fost bătuţi de tatăl lor

Cei doi fraţi, cu vârste de 3 şi 5 ani, din satul Globurău, comuna Mehadia, care au plecat miercuri seară de acasă şi au fost găsiţi joi după-amiază, după aproape 18 ore de căutări, au recurs la acest gest după ce ar fi fost bătuţi de tatăl lor, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, citat de Agerpres.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru rele tratamente aplicate minorilor, iar copiii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin pentru a dispune măsuri conform competenţelor instituţionale.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti cu privire la situaţia celor doi fraţi dispăruţi şi găsiţi în cursul zilei de joi, 3 iunie, s-a stabilit că aceştia au plecat de la domiciliu după ce ar fi fost agresaţi fizic de tatăl lor. În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor, efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, au precizat reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Până la momentul dispariţiei celor doi fraţi, Poliţia nu a fost sesizată cu privire la astfel de fapte referitoare la cei doi minori.

Cei doi fraţi din satul Globurău, comuna Mehadia, care au plecat de acasă miercuri seara, au fost găsiţi joi după-amiază, în apropiere de satul Plugova, la aproximativ opt kilometri de locuinţa de domiciliu, minorii fiind preluaţi iniţial de poliţişti. Copiii au fost văzuţi pe marginea DN 6 de către un participant la trafic.

Peste 350 de poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti şi pădurari, dar şi localnici care cunosc foarte bine zona, i-au căutat, joi, pe cei doi fraţi, în sprijinul echipelor fiind mobilizaţi un elicopter IGAV, câini de urmă şi câini de salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS