6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea pensiilor va intra în vigoare în 2023

Legea pensiilor va intra în vigoare în 2023

Legea pensiilor va fi funcțională din primul trimestru al anului 2023, a anunțat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de astăzi.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi aprobat de Guvern în trimestrul II al anului 2022 în Parlament – în trimestrul IV şi va intra în vigoare în primul trimestru din anul 2023, a explicat premierul calendarul proiectului de lege, citat de Agerpres.

„Să vă dau şi calendarul: aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii – în trimestrul II din 2022, deci aici este borna, adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii – în trimestrul IV 2022. Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci acestea sunt țintele de care ne vom ține și, acum, intrăm în dezbaterea proiectului. Veţi vedea public, repet, procedura prin care vom avea aceste legi va fi una transparentă”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de guvern de joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS