3.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateRezerva de valută de la BNR a scăzut în luna mai cu 734 milioane de euro

Rezerva de valută de la BNR a scăzut în luna mai cu 734 milioane de euro

La 31 mai 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 37,57 miliarde de euro, față de 38,3 miliarde cu o lună înainte, arată datele publicate miercuri de Banca Centrală.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone (5,22 miliarde de euro), astfel că rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) valorează 42,78 miliarde euro. Plăţile scadente în luna iunie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 92 milioane euro, mai precizează comunicatul BNR.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 759 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor, alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 1.493 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Canada vrea să înăsprească pedepsele împotriva manifestanților antivaccinare

Guvernul canadian vrea să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor...

ȘTIRI GdS