19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi piloți au murit după ce au fost catapultați de avionul F-5 aflat în hangar

Doi piloți au murit după ce au fost catapultați de avionul F-5 aflat în hangar

Armata iraniană a confirmat printr-un comunicat de presă că doi piloți au fost uciși, ieri, la baza aeriană Dezful, informează Digi24.

Potrivit comunicatului, cauza morții pentru cei doi piloți a fost „erori neprevăzute întâmpinate într-un avion F-5”.

Centrul de informare a armatei a anunțat că „căpitanul Hussein Namani și colonelul Kianoosh Basati, piloți ai forțelor aeriene iraniene, au fost uciși după ce scaunele lor au fost lansate brusc în timp ce pregăteau avionul de decolare”.

Potrivit presei iraniene, incidentul s-a produs după ce o defecțiune a dus la activarea funcției de catapultare pentru ambele locuri, iar piloții au fost aruncați în sus și s-au lovit de acoperișul hangarului.

Avionul american Northrop F5 este întâlnit de cele mai multe ori în configurația cu un loc, însă există și variante pentru două persoane (instructor și pilot). Iranul încă deține aeronave F-5 cumpărate de la SUA înaintea Revoluției Islamice din 1979. Totodată, deține avioane MiG și Suhoi. Deceniile de sancțiuni economice din partea țărilor vestice au îngreunat operațiunea de mentenanță a aeronavelor.

Incidentul a avut loc în baza militară Dezful, aflată în sud-vestul Iranului. Armata iraniană a anunțat că experții investighează „cauza exactă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS