36.9 C
Craiova
sâmbătă, 31 iulie, 2021
Știri de ultima orăActualitateRomânia va elimina, de la 1 iunie, interdicția de intrare în țară a cetățenilor străini

România va elimina, de la 1 iunie, interdicția de intrare în țară a cetățenilor străini

România va elimina, începând de marți, 1 iunie, interdicția de intrare în țară a cetățenilor străini, interdicție care fusese prelungită ultima dată pe 17 mai, când s-a decis menținerea stării de alertă pe fondul epidemiei de Covid-19.

Astfel pe ultima listă a măsurilor de relaxare apare și eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, potrivit Agerpres.

Aceste interdicții impuse din cauza pandemiei de coronavirus aveau totuși o serie de excepții, precum rudele cetățenilor români, cetățeni UE sau membri de familie ai acestora, persoane cu rezidență sau vize de lungă ședere în Uniunea Europeană, persoane care se deplasează în interes profesional, diplomați, sportivi etc.

Străinii care vin în România trebuie să respecte, însă, condițiile impuse de încadrarea – din punct de vedere al riscului epidemiologic, a țării de provin.

Guvernul a actualizat vineri, 22 mai, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

ZONA ROȘIE: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad si Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franța, Kuweit, India, Africa de Sud.

ZONA GALBENĂ: Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten, Andorra, Botswana, Malaysia, Puerto Rico, Mongolia, Croația, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveția, Timorul de est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas, Marea Britanie.

Guvernul a actualizat vineri, 22 mai, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, acestea fiind plasate pe două liste: roșie sau galbenă. Cei vaccinați contra Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe cele două liste, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ.

Turiştii străini pot sosi să ne viziteze, cu respectarea hotărârilor CNSU

Asociaţia Incoming România a salutat decizia Guvernului de a renunţa, de la 1 iunie, la interdicţia intrării cetăţenilor străini în ţară, măsură impusă în starea de urgenţă şi în cea de alertă.

„Este o măsură benefică pentru noi toţi şi este, de fapt, semnalul repornirii turismului internaţional în România. De acum înainte, turiştii străini pot sosi să ne viziteze, cu respectarea hotărârilor CNSU privind accesul în ţara noastră în funcţie de ţara de unde sosesc şi de riscul acesteia de Covid 19 pentru România. Partenerii străini ai agenţiilor româneşti specializate în incoming din ţară aşteptau această măsură pentru a promova din nou destinaţia România şi a relua vânzarea de pachete turistice pentru această destinaţie. Este un semnal puternic extern al siguranţei şi securităţii în destinaţia turistică „România”, se spune într-un comunicat al asociaţiei.

Mijloacele de transport rutier şi aerian, cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate

Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2021 de 317.800, în scădere cu 22,4% faţă de luna martie 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 86,9%, respectiv 8,8% din numărul total de sosiri, notează Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident rutier cu patru răniți la Câineni

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară, pe...

ȘTIRI GdS