21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii pot vizita gratuit, pe 1 iunie, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Copiii pot vizita gratuit, pe 1 iunie, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă copiilor, de 1 iunie, acces gratuit la expoziţia sa permanentă, precum şi posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online, pe platforma ZOOM, scrie News.ro.

Copiii se pot înscrie la ateliere de zoologie, chimie, şah, programare pe calculator, precum şi pictură şi desen.

De la ora 10.00, specialişti ai muzeului îi invită pe cei cu vârste între 6 şi 8 ani la o întâlnire online în timpul căreia vor fi expuse numeroase detalii despre elefanţi. „Cum se pot deosebi elefanţii africani de cei asiatici”; „Cum se protejează elefanţii de arsurile solare?” şi „Care este cea mai mare frică a elefanţilor?” sunt doar câteva dintre întrebările la care copiii pot primi răspuns participând la această întâlnire. Pentru grupa de vârstă 9 – 11 ani, atelierul despre acest mamifer este programat la ora 14:00.

De la ora 11.00, cei cu vârste cuprinse între 7-12 ani sunt invitaţi, la un atelier online de recreaţie chimică, să înveţe să picteze pe hârtie, lemn sau material textil, folosind pigmenţi naturali şi materiale uşor de găsit prin bucătărie.

O oră mai târziu, copiii pasionaţi de şah se vor întâlni în mediul virtual pentru a afla din tainele acestei discipline nobile.

La atelierul „Scratch online”, de la ora 15.00, copiii vor învăţa noţiuni introductive despre programare, vor descoperi etapele de programare văzute prin ochii unui specialist şi vor afla cum este alcătuit un program pentru a îndeplini diverse sarcini.

Seria atelierelor online din 1 iunie se va încheia cu un atelier de desen şi pictură, care va începe la ora 16.00 şi va avea ca temă pescăruşii.

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/ atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS