16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSingurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia s-a trezit din comă

Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia s-a trezit din comă

Eitan Moshe Biran, băiețelul de 5 ani care este singurul supravieţuitor al accidentului de teleferic ce a avut loc duminica trecută în Italia, s-a trezit din comă şi a întrebat-o pe mătuşa sa, Aya, unde se află, scrie Digi24.

„Mă doare gâtul”, a spus apoi copilul şi şi-a salutat mătuşa.

Eitan este internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Regina Margherita.

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, au murit, printre alții, tatăl şi mama lui Eitan, fratele lui de doi ani şi străbunicii. În total, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de teleferic.

Prognosticul medicilor este încă rezervat, însă copilul este treaz, conştient şi monitorizat de o echipă de psihologi.

Copilului i se va spune treptat ce s-a întâmplat. Psihologii cred că „este o cale lungă şi delicată”. Deocamdată, i s-a explicat că se află în spital şi că doarme de câteva zile.

Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri. Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS