5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMașini de epocă pe esplanda Teatrului Național din Craiova

Mașini de epocă pe esplanda Teatrului Național din Craiova

Cele mai frumoase mașini de epocă au parcat, sâmbătă, pe Esplanada Teatrului Național din Craiova (TNC). Până sâmbătă seară, la ora 20.00, puteți să admirați și să vă fotografiați cu zeci de mașini retro, de epocă, aduse pentru a fi expuse de Zilele Craiovei.

Mașinile au intrat rând pe rând și s-au aliniat în fața teatrului. Curioșii și pasionații nu au întârziat să apară. Copiii au început imediat să cerceteze fiecare mașină în parte, iar părinții și bunicii nu au ratat ocazia și au imortalizat momentul.

„Este o Dacia 1100, fabricată în 1971. E în stare originală, exact cum a ieșit de pe porțile fabricii. Mașină e rulată, uzată. A mers. A suferit și o restaurare, dar a fost adusă la starea ei originală. Mașinile de acum sunt mai performante, consumă mai puțin, emit noxe mai puține. Sunt mai sigure. În principal, e vorba de siguranță. Cele de epocă au farmecul lo. Sunt diferite, mai frumoase, mai cu stil. Acum, seamănă toate între ele, rar găsești una mai deosebită. Si ea se descurcă bine în traficul actual, dar nu se compară cu o mașină actuală”, spune Theodor, deținătorul unei mașini Dacia 1100.

Laurențiu și Cătălin sunt doar doi dintre băieții care au venit și au admirat mașinile de epocă. Au făcut poze cu toate mașinile.

„Foarte mult mi-au plăcut. Foarte frumoase sunt. Cel mai mult mi-a plăcut acest Renault roșu. Sunt mult mai stilate”, spune Laurențiu.

Pe esplanda TNC sunt expuse 12 mașini de epocă, printre care Dacia 1100, Renault, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Dacia 1200, Riley, precum și alte mărci.

Puteți vedea mașinile de epocă din centrul Craiovei doar sâmbătă, între orele 14.00-20.00.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS