3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Regatul Unit s-a dublat numărul cazurilor de infectare cu varianta indiană

În Regatul Unit s-a dublat numărul cazurilor de infectare cu varianta indiană

Regatul Unit a înregistrat în total, până în prezent, aproape 7.000 de cazuri de cazuri de infectare cu varianta B.1.617.2 a coronavirusului identificată prima dată în India, a anunţat joi Public Health England (PHE), potrivit Agerpres.

Potrivit PHE, au fost confirmate 6.959 de cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului, faţă de 3.535 de cazuri raportate până săptămâna trecută.

Această variantă pare să se răspândească mai rapid decât varianta dominantă precedentă

Până la trei sferturi dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate recent în Regatul Unit sunt cu varianta indiană, a precizat ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Această variantă pare să se răspândească mai rapid decât varianta dominantă precedentă, B.1.1.7 (varianta Kent), cu toate că vaccinurile oferă protecţie împotriva COVID-19.

Două doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aproape la fel de eficiente împotriva B.1.617.2

PHE a anunţat sâmbătă că două doze de vaccin anti-COVID-19 sunt aproape la fel de eficiente împotriva B.1.617.2 ca împotriva variantei Kent.

Germania şi Franţa se numără printre ţările care au reinstituit carantina pentru persoanele revenite din Regatul Unit, ca urmare a răspândirii variantei indiene în această ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS