22 C
Craiova
vineri, 21 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaşaportul sanitar francez, accesibil din 9 iunie. Va fi obligatoriu pentru marile evenimente

Paşaportul sanitar francez, accesibil din 9 iunie. Va fi obligatoriu pentru marile evenimente

Secretarul de stat francez însărcinat cu tranziţia digitală, Cédric O, a schiţat într-un interviu acordat ziarului Le Parisien conturul viitorului paşaport sanitar francez, un document ce va fi accesibil peste două săptămâni, transmite RFI.

Instrumentele digitale devin hotărâtoare pentru a regăsi o viaţă zisă «normală» iar paşaportul sanitar devine ceva tot mai concret. Aşa se poate rezuma interviul lui Cédric O din Le Parisien. Secretarul de stat francez însărcinat cu tranziţia digitală precizează datele care vor jalona acest drum, potrivit G4Media.ro.

Asigurările de sănătate din Franţa le vor pune la dispoziţie celor vaccinaţi un certificat sub formă de cod QR

Pe 29 mai, asigurările de sănătate din Franţa le vor pune la dispoziţie celor vaccinaţi un certificat sub formă de cod QR ce va putea fi descărcat de pe site-ul asigurărilor. Pe 9 iunie intră în vigoare paşaportul sanitar, obligatoriu pentru marile evenimente, mai exact cele cu peste o mie de participanţi – concerte, festivaluri, conferinţe, meciuri, vase de croazieră, şamd.

Acest paşaport va putea fi utilizat sub formă digitală

Acest document va conţine fie certificatul de vaccinare, fie un test PCR sau rapid negativ, fie dovada că eşti imunizat, că ai avut Covid în ultimele 6 luni. Acest paşaport va putea fi utilizat sub formă digitală – prin aplicaţia TousAntiCovid – sau imprimat pe hârtie. Acelaşi document va fi folosit şi pentru intrarea în restaurante sau în sălile de sport, instituţii ce îşi vor redeschide porţile tot pe 9 iunie.

Codul QR furnizat de Franţa va putea fi citit de toţi vameşii europeni

În schimb, în muzee, cinemauri, campinguri, hoteluri, biblioteci, grădini zoologice sau în monumente istorice – tip Tour Eiffel, Château de Versailles, etc. – paşaportul sanitar nu va fi obligatoriu. Oficialul francez mai precizează că în locurile în care paşaportul sanitar va fi obligatoriu, «personalul de acolo nu va fi obligat să-l aibă întrucât acest lucru ţine, juridic vorbind, de dreptul muncii». Codul QR furnizat de Franţa va putea fi citit de toţi vameşii europeni, mai precizează Cédric O. Reciproca – adică citirea codurilor QR din alte ţări de către vameşii francezi – va intra şi ea în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS