14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia a suspendat administrarea vaccinului anti-Covid al Johnson & Johnson în rândul persoanelor sub 41 de ani

Belgia a suspendat administrarea vaccinului anti-Covid al Johnson & Johnson în rândul persoanelor sub 41 de ani

Guvernul belgian a anunțat miercuri că suspendă temporar administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Johnson & Johnson în rândul persoanelor cu vârsta de sub 41 de ani ca urmare a decesului unei femei internate cu tromboză severă după administrarea acestui vaccin, relatează Reuters.

„În așteptarea unei analize mai detaliate beneficii-riscuri de la Agenția Europeană pentru Medicamente, comitetul interministerial a decis administrarea temporară a vaccinului Johnson & Johnson (Janssen) populației generale de la vârsta de 41 de ani”, au anunțat miniștrii de sănătate din acest stat federal.

Femeia, care avea sub 40 de ani, a decedat pe 21 mai după ce a fost internată în spital cu tromboză severă și un număr redus de trombocite, potrivit aceluiași comunicat.

Potrivit La Libre Belgique, femeia ar fi fost vaccinată prin intermediul angajatorului său, deci în afara campaniei de vaccinare oficiale.

Autoritățile belgiene au subliniat că aceasta este o măsură de precauție și că au solicitat un punct de vedere de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS