21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVerificări privind tezele de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie

Verificări privind tezele de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie

Universitatea Ovidius din Constanța anunță, astăzi, înființarea unei comisii de analiză după informațiile apărute în presă, potrivit cărora nouă teze de doctorat pe care le-a coordonat ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat.

„În cadrul ședinței Consilului de Administrație desfășurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată și situația semnalată de către presă cu privire la activitatea Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Consiliul de Administrație a hotărât înființarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situații”, transmite biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța, potrivit Digi24.

9 din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat

Reacția vine după ce în presă a apărut informația potrivit căreia 9 din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, în calitate de director la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea Ovidius, au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat.

Conform Press One, Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate şi directorul şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat“

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS