16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăriile din mediul rural, implicate în campania de vaccinare

Primăriile din mediul rural, implicate în campania de vaccinare

Autoritățile din Gorj vor să mute campania de vaccinare în mediul rural. În acest sens, prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega pregătește organizarea unei caravane a vaccinării împotriva coronavirusului.

Potrivit prefectului de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, caravana va fi organizată pe zone și numai în baza unor liste cu beneficiari. Acestea vor fi realizate de către primarii sau serviciile de specialitate din primării, înainte de sosirea cadrelor medicale cu serul pentru imunizarea populației.

În acest fel nu vor exista sincope și nu se vor pierde doze de vaccin, în cazul în care nu vor exista suficiente persoane dornice să se vaccineze. „Trebuie să ne deschidem și către mediul rural pentru că s-a insistat foarte mult cu zona urbană. Mergem cu o caravană, cu vaccinarea, la sate. Avem însă nevoie de primari să întocmească liste cu persoanele care vor să se vaccineze. Trebuie să facem un necesar de doze și să nu ne plimbăm din sat în sat după doi-trei oameni.”, a declarat prefectul de Gorj, Corneliu Răducan-Morega.

Nemulțumiți de campania de vaccinare în centrele temporare

De precizat că șefii Direcției de Sănătate Publică Gorj sunt nemulțumiți de modul în care a decurs campania de vaccinare în centrele temporare.

Cel puțin a doua parte a campaniei de vaccinare a avut parte de o participare slabă din partea publicului. Șefa campaniei nu s-a arătat deloc interesată să promoveze activitățile, mai ales că se ocupă și de alt centru de vaccinare și bagă mulți bani în buzunar, fără o prea mare implicare.

Șefii Direcției de Sănătate Publică Gorj iau în calcul chiar să solicite înlocuirea doctoriței respective, mai ales că e responsabilă și de centrul unde a fost vaccinată o minoră de 17 ani, și aducerea unei persoane care își dă cu adevărat interesul.

Campania de vaccinare în centrele temporare a avut loc în mall și în Parcul Central. În prima etapă au fost vaccinate peste 300 de persoane, însă în etapa a doua mai puțin de jumătate din 300. În județul Gorj aproximativ 108.000 persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului, din care mai puțin de 50.000 au primit și a doua doză de vaccin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS