16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul OMS îl laudă pe medicul-erou Cătălin Denciu

Directorul OMS îl laudă pe medicul-erou Cătălin Denciu

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), l-a lăudat luni, în cadrul adunării generale a OMS, pe medicul Cătălin Denciu pentru curajul de care a dat dovadă încercând să salveze pacienții de la Spitalul din Piatra Neamț din incendiul de anul trecut. El a mai spus că OMS îl onorează luni printr-un premiu pentru ”serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care le-a dat.

”Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a spus șeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS, potrivit HotNews.

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său“

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai spus șeful OMS, care a invocat și alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS