10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăncile importante renunță la criptomonede: motivul din spatele deciziei

Băncile importante renunță la criptomonede: motivul din spatele deciziei

Din cauza volatilității monedelor virtuale, băncile renunță la criptomonede. Acest lucru a fost anunțat într-un mesaj pe pagina oficială de Tweeter , astfel că nu vor mai accepta depozitele în monede virtuale, potrivit playtech.

Paytm Payments Bank Ltd nu mai acceptă schimburi de criptomonede. Acest lucru a fost confirmat și mai mult într-un tweet de către WazirX, un schimb de Bitcoin și criptomonede, care a anunțat joi că „nu va accepta depozite INR în contul Paytm Bank începând cu ora 23.59 IST în această seară, 20 mai 2021”.

Acest lucru vine după ce alte câteva bănci, cum ar fi Yes Bank și ICICI Bank, au încheiat, de asemenea, asocierea cu schimburile de criptomonede cum ar fi WazirX și BuyUCoin, la începutul acestei săptămâni. Paytm Payments Bank nu a anunțat oficial încetarea suportului pentru schimbul de criptomonede pe platforma sa. De asemenea, nu a clarificat motivul poziției sale.

În aprilie 2018, Reserve Bank of India (RBI) a ordonat tuturor entităților reglementate, inclusiv băncilor, să nu ofere servicii companiilor care tranzacționează în monede virtuale precum Bitcoin. Această decizie are drept scop de a proteja interesele consumatorilor și a verifica spălarea banilor. Interzicerea a dus la scăderea volumului comerțului și a schimburilor comerciale care și-au închis afacerile.

Cu toate acestea, în martie 2020, Curtea Supremă a anulat interdicția RBI și a permis băncilor să gestioneze tranzacțiile cu criptomonede de la bursă și comercianți.

Situația nefavorabilă în care băncile renunță la criptomonede

Cofondatorul WazirX, Siddharth Menon a afirmat că este o situație nefavorabilă având în vedere că India se află în fruntea fintech-ului și totuși restricționează industria criptomonedelor.

„Unele bănci țin încă vechea metodă sau nu au nicio idee despre cum funcționează cripto. Această rezistență provine doar de la echipa lor de conformitate. Am ajuns la bănci și educarea acestora; facem progrese și sperăm că lucrurile vor fi mai pozitive în următoarele săptămâni.Este regretabil faptul că India, care se află în fruntea fintech-ului, restricționează industria criptomonedelor. WazirX va permite încă câteva opțiuni de depunere începând de astăzi „, a spus Menon pentru Firstpost.

Guvernul indian lucrează deja la criptomonede și la reglementarea Legii Oficiale a Monedei Digitale din 2021. Astfel, se crede că va interzice toate monedele digitale private (criptomonede) și va promova cadrul de reglementare pentru a lansa propria sa monedă digitală oficială a Băncii Centrale (CBDC) susținut de RBI. Rapoartele sugerează că CBDC va fi numit Laxmi Coin.

Proiectul de lege urma să fie depus în sesiunea bugetară a Parlamentului, dar a fost amânat. Această decizie a fost luată deoarece guvernul continuă să discute cu părțile interesate din spațiu. În martie anul acesta, ministrul Uniunii de Finanțe, Nirmala Sitharaman, a declarat că guvernul nu va „închide toate ferestrele” pentru criptomonede. „Vom permite o anumită cantitate de ferestre pentru ca oamenii să experimenteze blockchain și Bitcoin”, a spus ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS