10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrările la varianta ocolitoare au ajuns la 8%

Lucrările la varianta ocolitoare au ajuns la 8%

Joi a avut loc o ședință de progres pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Este vorba de șoseaua lungă de peste 20 de kilometri care va scoate complet traficul greu din municipiul Târgu Jiu și la care s-ar putea lega viitorul Drum Expres Târgu Jiu – Craiova.

Pe șantierul lucrărilor la șosea a fost prezent joi Alexandru Cojean consilier în cadrul Ministerului Transporturilor. Acesta din urmă a discutat cu autoritățile locale și județene, precum și cu șefii Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, dar și cu șefii constructorului, firma Secol, prezenți în municipiu.

În zonă au fost și mai multe utilaje, spre deosebire de altă dată, când muncitorii erau numărați pe degete. De data aceasta, totul a fost regulmentar și părea că se lucrează. Constructorul a raportat reprezentantului Ministerului Transporturilor că în două luni de zile a fost executat un procent de 8% din lucrările asumate.

Prefectul nu îi crede pe constructori

Prefectul de Gorj, Corneliu Răduca Morega, a mers la șantier, dar a refuzat să rămână prea mult în zonă. Acesta a declarat că nu are încredere în procentele raportate de contructor și că este nemulțumit de stadiul lucrărilor, având în vedere ritmul greoi în care s-a lucrat până acum. Firma care a câștigat licitația are ceva probleme economice, iar lucrările de la Târgu Jiu au debutat cu unele sincope.

Ba existau muncitori pe șantier, ba nu erau. Utilajele erau aduse mai mult înainte de vizitele autorităților. Cert este că până în luna septembrie a anului 2022 ar trebui să se circule fără probleme pe varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Și viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, tratează cu scepticism situația și crede că este posibil ca lucrările să se întindă până în 2023.

Contract semnat anul trecut

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat anul trecut contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei. „C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Nu se știe dacă firmele care execute contractul se vor încadra în termenul asumat oficial. Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata încă din luna octombrie 2016. Primul contract a fost însă reziliat și acum se lucrează tot cu sincope, cu societatea Secol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS