5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucurie la începerea lucrărilor de deszăpezire pe Transalpina

Bucurie la începerea lucrărilor de deszăpezire pe Transalpina

Drumarii au început de joi să deszăpezească cel mai înalt drum din țară, Transalpina.

Bucuria cabanierilor și a proprietarilor de pensiuni și hoteluri din zonă a fost mare, mai ales că foarte mulți turiști așteaptă cu nerăbdare redeschiderea șoselei. Trei utilaje de mare capacitate se află în Baza Secției de Drumuri Naționale din Rânca și au reușit deja să parcurgă un tronson bun din șosea.

La ieșire din Rânca înspre Obârșia Lotrului nu este prea multă zăpadă. Astfel, s-a putut lucra foarte rapid, mai ales că drumul era curat pe aproape întreaga lățime. Sunt două puncte unde cantitatea de zăpadă este mai mare. Este vorba de Pasul Urdele și zona Cărbunele. Ploile au mai topit din zăpadă și utilajele au o misiune mult mai ușoară.

„S-a intrat cu utilaje performante și se lucrează foarte bine. Deocamdată, nu s-a ajuns la zonele cu zăpadă foarte multă și nu putem să ne facem o idee. După prima zi lucrările se prezintă foarte bine. S-a lucrat potrivit așteptărilor. Zăpada este moale. A plouat mult. Se anunță o creștere de temperaturi în zilele următoare. Nu putem să ne pronunțăm cu privire la termenul redeschiderii. Șoseaua figurează ca fiind închisă până pe 30 iunie. Personal, sper să fie deschisă mai repede, mai ales dacă vor fi îndeplinite toate condițiile”, a declarat Cristi Tudor, inginer în cadrul secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Transalpina este cel mai vizitat obiectiv din județul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS