10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cîţu: Putem atinge 5 milioane de vaccinări până la 1 iunie

(VIDEO) Cîţu: Putem atinge 5 milioane de vaccinări până la 1 iunie

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la 1 iunie poate fi atinsă, dar aceasta reprezintă doar „o cifră”, obiectivul principal fiind depăşirea pandemiei.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 19 mai

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 19 mai, susținut de premierul Florin Cîţu#SedintaDeGuvern #PalatulVictoria #FlorinCitu

Posted by Guvernul României on Wednesday, May 19, 2021

„În primul rând, în România eu ştiu că se poate. Putem să atingem 5 milioane, dar nu asta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depăşim pandemia. Şi nu putem să depăşim pandemia decât prin vaccinare.

Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat şi am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare.

Eu cred că românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând, pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă vor exista relaxări chiar dacă nu va fi atins pragul de 5 milioane de vaccinaţi, premierul a răspuns: „La 1 iunie vor exista relaxări”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS