10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Klaus Iohannis avertizează românii că riscul nu a trecut

(VIDEO) Klaus Iohannis avertizează românii că riscul nu a trecut

-

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîțu și miniștrii, că pandemia nu a trecut, iar pericolul rămâne unul ridicat.

„Este o falsă senzație de securitate, Până când nu vom fi imunizați, pandemia nu se poate eradica, iar riscul rămâne unul ridicat, Așadar, nu ezitați să vă vaccinați

Reîntoarcerea elevilor la școală este o prioritate. Deciziile s-au luat pe baza incidenței și a ratei de infectare. Ne află de momentul în care elevii își pot relua orele în format fizic. ne dorim să-și poată termina anul școlar în bănci”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, marţi, o şedinţă pe tema campaniei de vaccinare la care vor participa premierul Florin Cîţu, cei doi vicepremieri, dar şi mai mulţi miniştri.

„În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie.

Mă bucur că sunt proiecte foarte bune pregătite și sunt foarte convins că, în săptămânile care urmează, campania de vaccinare va primi noi forme atractive și sper foarte mult că putem să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a declarat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS