22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria prelungeşte starea de urgenţă sanitară până în septembrie

Ungaria prelungeşte starea de urgenţă sanitară până în septembrie

Parlamentul ungar a aprobat marţi prelungirea până la sfârşitul lunii septembrie a stării de urgenţă sanitare pentru gestionarea pandemiei de Covid-19. Măsura a fost criticată de opoziţie ca fiind inoportună şi abuzivă în contextul îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice, dar justificată de partidul premierului Viktor Orban prin riscul noilor variante ale coronavirusului, potrivit Agerpres.

Opoziţia consideră că astfel guvernul abuzează de guvernarea prin decrete, permisă de starea de urgenţă sanitară. În schimb, partidul de guvernământ Fidesz consideră că această măsură este în continuare necesară, chiar dacă valul de infectări s-a estompat.

În ultimele 24 de ore Ungaria a înregistrat 382 de noi cazuri de Covid-19 şi 64 de decese asociate acestei boli, cifre mult inferioare celor peste 5.000 de cazuri şi circa 300 de decese zilnice câte se înregistrau în urmă cu o lună.

Ungaria a vaccinat până în prezent cel puţin cu prima doză de vaccin anti-Covid-19 aproape jumătate din populaţia sa de circa 9,7 milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS