32.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateJohnson&Johnson reduce la jumătate livrările de vaccin anti-Covid în UE

Johnson&Johnson reduce la jumătate livrările de vaccin anti-Covid în UE

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson reduce la jumătate livrările de vaccin anti-Covid-19 din tranșa de săptămâna aceasta pentru Uniunea Europeană (UE), potrivit unui oficial european, citat de News.ro.

J&J s-a angajat prin contract să furnizeze 55 de milioane de doze de vaccin în trimestrul al doilea. Potrivit unor surse europene, grupul intenţionează să livreze cantitatea contractată până la sfârşitul lui iunie.

”Înţelegem că este vorba despre o reducere temporară a livrărilor şi că acestea urmează să fie recuperate ulterior”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE). Contactată de Reuters, compania J&J nu a răspuns la întrebările pe acest subiect.

Compania a livrat UE până la 15 mai sub cinci milioane de doze – adică mai puţin de 10% din cantitatea stabilită prin contract.

Laboratorul american se confruntă cu probleme de producţie în Statele Unite. Potrivit unui oficial UE, dozele destinate Uniunii sunt produse atât în Statele Unite, cât şi la Leiden, în Olanda.

Compania preconiza iniţial să livreze UE primele doze de vaccin la 1 aprilie, însă a mutat termenul la jumătatea lui aprilie, din cauza unor dificultăţi de aprovizionare.

Livrările către Europa au fost amânate apoi din nou, după ce autorităţile sanitare americane au suspendat vaccinarea cu J&J pentru a examina şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge atipice grave, şi au fost reluate o săptămână mai târziu.

În pofida faptului că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a reiterat luna trecută încrederea în vaccinul american administrat într-o singură doză, Danemarca a scos vaccinul J&J din programul său de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Robert Glință a ratat medalia la 50 m spate!...

În Duna Arena din Budapesta, într-o atmosferă superbă, Glință...

ȘTIRI GdS