32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaiwanul îşi închide graniţele pentru străini din cauza Covid-19

Taiwanul îşi închide graniţele pentru străini din cauza Covid-19

Taiwanul a anunţat că de miercuri interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini fără permis de rezidenţă, precum şi tranzitul internaţional de pasageri pe aeroport, după ce a raportat un nou record zilnic de 333 de cazuri de coronavirus cu transmitere locală, informează Agerpres.

Măsura va fi în vigoare până pe 18 iunie, a declarat luni ministrul sănătăţii, Chen Shih-chung, într-o conferinţă de presă.

Luni, numărul de cazuri cu transmitere locală a înregistrat o creştere bruscă de la precedentul record zilnic de duminică, de 206 infectări, declanşând noi îngrijorări cu privire la evoluţia epidemiei în Taiwan.

Sursele de infectare a zeci de pacienţi cu COVID-19 au rămas neidentificate, conform Centrului de comandă împotriva epidemiei (CECC).

Taiwan, care a ţinut bine sub control epidemia anul trecut, se confruntă cu noi cazuri de ordinul sutelor începând de sâmbătă, când a înăsprit măsurile de prevenţie în zona metropolitană Taipei pentru două săptămâni.

Până luni, Taiwan, o insulă cu 23,6 milioane de locuitori, a confirmat un total de doar 2.017 de cazuri pe tot parcursul pandemiei, inclusiv 883 de cazuri cu transmitere locală, şi 12 decese, potrivit CECC.

Spre a reduce riscul de transmitere, toţi copiii, începând de la preşcolari şi până la liceeni, vor rămâne să înveţe de acasă începând de marţi şi până la 28 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS