15.2 C
Craiova
luni, 20 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateRecord de infectări cu noul coronavirus în Thailanda

Record de infectări cu noul coronavirus în Thailanda

Autoritățile sanitare din Thailanda au anunțat, luni, 9.635 de cazuri noi de Covid-19, un număr dublu față de ziua precedentă, informează The Independent.

Peste 70% din cazurile raportate luni, adică aproximativ 6.800, au provenit din închisori.

Numărul total de cazuri înregistrate Thailanda a ajuns la 111.082, iar aproximativ trei sferturi dintre acestea, adică 82.219, au fost înregistrate de la începutul lunii aprilie, când această țară s-a confruntat cu un nou val de infecții.

Au fost raportate și 25 de decese. Astfel, bilanțul total al persoanelor răpuse de Covid-19 fiind de 614.

Pe parcursul anului 2020, Thailanda a raportat 7.100 de cazuri de Covid-19 și 63 de decese. În acest context, țara asiatică a fost considerată un exemplu de menținere a pandemiei sub control.

Aproape 1.843 de cazuri din totalul de luni au fost înregistrat în capitala Bangkok, iar situația nu pare să se amelioreze, a declarat Taweesilp Visanuyotin, purtător de cuvânt al centrului guvernamental pentru administrarea situației Covid-19. Conform acestuia, jumătate din cele 50 de districte ale capitalei prezintă rate ridicate ale infecției.

Cu toate acestea, resturantele din Bangkok și provinciile vecine au primit dreptul de a menține activitatea deschisă la interior până la ora 21:00, cu o capacitate de 25%. În ultimele două săptămâni, localurile au avut voie doar să facă livrări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pandemia a scăzut drastic numărul căsătoriilor din Dolj

Pandemia COVID 19 a dat peste cap planurile doljenilor...

ȘTIRI GdS