10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrașul elvețian Basel oferă românilor fără adăpost vouchere de călătorie către orice destinație europeană

Orașul elvețian Basel oferă românilor fără adăpost vouchere de călătorie către orice destinație europeană

Autoritățile din Basel vor să scape de cerșetorii străini de pe străzile orașului așa că au decis să le ofere gratuit bilete dus către o destinație europeană, cu condiția să nu se întoarcă în Elveția, potrivit The Local.

Serviciul de migrație de la Basel oferă vouchere de călătorie, precum și o donație de 20 de franci elvețieni, oricărui cerșetor care dorește să părăsească țara. Acest voucher de călătorie acoperă o călătorie cu trenul către orice destinație europeană.

„Pentru cei care locuiesc prea departe pentru a merge cu trenul, de exemplu România, de unde provin mulți cerșetori, autoritățile achiziționează un bilet de avion de aproximativ 60 de franci – prețul pentru o călătorie de la Basel la București”, scrie The Local.

„Beneficiarii trebuie să fie de acord în scris să nu se întoarcă în Elveţia. Dacă vor fi găsiţi din nou aici, riscă să fie expulzaţi din ţara noastră”, a declarat Toprak Yergu, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie din Basel.

Până acum, zeci de cerșetori au acceptat oferta autorităților. Cei mai mulți sunt in România, dar şi câţiva unguri, polonezi şi bulgari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS