6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de case, afectate de viitura de la Satu Mare

Peste 100 de case, afectate de viitura de la Satu Mare

O viitură puternică a afectat joi dimineață Satu Mare. Cel puțin şase localități au avut de suferit. 160 de oameni au fost evacuați din calea viiturii, iar mulți dintre ei au fost scoși cu barca din case. Probleme au fost și pe șosele. Drumul Național 19A a fost impracticabil pentru câteva ore, informează Digi24.

Apele revărsate au acoperit în totalitate șoseaua pe o porțiune de câteva sute de metri. Pentru a putea interveni la casele oamenilor, pompierii au folosit barca. Viitura a fost atât de puternică încât a luat cu ea un autoturism și l-a izbit de un stâlp.

Acum, apele s-au retras, iar oamenii și autoritățile numără pagubele.

„În județul Satu Mare a avut loc o viitură uriașă, a fost un debit istoric, peste 70 de litri de apă în mai puțin de trei ore, (…). Sunt peste 800 de animale moarte, peste 1.000 izolate, 100 și ceva de gospodării au fost afectate. Am venit la fața locului să vedem în ce măsură am reușit să stabilizăm situația. Se lucrează, iar în aceste gospodării vor veni comisiile pentru a pregăti procesele-verbale de constatare a pagubelor”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Pericolul nu a trecut, pentru că sunt așteptate în continuare precipitații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS