10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) A început fiesta în Spania! S-a ieșit din starea de alertă

(VIDEO) A început fiesta în Spania! S-a ieșit din starea de alertă

-

Spania a ieşit din starea de alertă, iar locuitorii Barcelonei au sărbătorit încheierea stării de alertă. Explozia de bucurie a pus capăt unei perioade de 6 luni cu restricții dure. Oamenii au cântat și au dansat că-n vremurile bune.

De acum, spaniolii pot călători din nou dintr-o regiune în alta. În plus, restaurantele și barurile pot primi clienți și în interior, până la ora 23.00, însă la 30% din capacitate. La o masă au voie maximum 4 persoane, potrivit Reuters.

Deplasările sunt permise și după lăsarea întunericului, dar nu peste tot. Regiuni precum Valencia, Țara Bascilor și insulele Canare au anunţat că vor menţine restricţiile de mobilitate pe timp de noapte.

În ciuda numeroaselor relaxări, autoritățile le-au cerut cetăţenilor să fie prudenţi şi responsabili, deoarece pericolul de infectare cu virusul Sars Cov 2 nu a trecut.

S-au redeschis terasele

Și în Belgia a fost un weekend pe care mulți l-au așteptat. Au fost redeschise terasele, după o pauză de 6 luni. În Bruxelles, tinerii au savurat la maximum “noua libertate”.

Deocamdată, localurile din Belgia pot funcționa doar la exterior. Au program până la ora 22.00. Deși pe timpul nopții sunt restricții de circulație și nu sunt permise grupurile mai mari de 3 persoane, mulți petrecăreți nu s-au lăsat duși cu una cu două și a fost nevoie de intervenția poliției.

Restricții mai bânde în Germania

În Germania, cetățenii vaccinați sau vindecați după Covid nu mai trebuie să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii. Și se pot întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane aflate în aceeași situație. În plus, sunt scutiți de la carantină după revenirea din străinătate, cu o excepție: dacă au fost în așa-numitele “zone roșii”. În Germania, cei vaccinați cu ambele doze pot circula fără restricții, după lăsarea serii. Și pot călători în anumite țări fără să intre în carantină, când revin acasă. La fel și cei care s-au imunizat după ce au trecut prin boală.

Iar Italia speră să poată ridica până la jumătatea lunii mai carantina impusă vizitatorilor din alte state europene. În prezent, oricine ajunge în peninsulă, inclusiv cetățenii români, trebuie să stea în izolare 5 zile. Restricţiile actuale expiră pe 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS