20.6 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDanemarca deschide cinematografele şi teatrele

Danemarca deschide cinematografele şi teatrele

Locuitorii din Danemarca vor putea începând de joi să meargă din nou la cinematrograf şi la teatru sau să încerce să se debaraseze în sălile de fitness de kilogramele suplimentare acumulate în perioada în care au lucrat la domiciliu, pentru prima dată după o pauză de mai multe luni, informează DPA.

Aceste relaxări fac parte din planul anunţat de Danemarca pentru a elimina gradual restricţiile adoptate cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus, potrivit Digi24.

Toţi elevii până la clasele a VIII-a inclusiv, precum şi cei din clasele terminale de liceu, vor putea să revină la cursuri care vor avea loc în format fizic.

Rezidenţii danezi trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19

Pentru a putea să meargă la cinematograf, la teatru şi în sălile de fitness, rezidenţii danezi trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 72 de ore în urmă, o dovadă a vaccinării sau a recuperării medicale după ce au trecut prin această boală, disponibile într-o aplicaţie încorporată într-un paşaport-coronavirus.

În plus, pentru restaurantele şi barurile daneze, care s-au redeschis deja în urmă cu două săptămâni, a fost eliminată cerinţa care prevedea necesitatea realizării unei rezervări în avans cu cel puţin 30 de minute.

Numărul maxim de persoane care au voie să se întâlnească în spaţii închise a fost ridicat la 25

Numărul maxim de persoane care au voie să se întâlnească în spaţii închise a fost ridicat la 25, iar cel al persoanelor care pot să se întâlnească în exterior este 75 începând de joi.

Guvernul danez şi majoritatea largă din Parlamentul de la Copenhaga s-au pus de acord în luna martie în privinţa unui plan extins de redeschidere a ţării prin eliminarea graduală a restricţiilor impuse în privinţa activităţilor publice.

În pofida relaxărilor deja implementate, numărul noilor contagieri cu SARS-CoV-2 a rămas relativ stabil în Danemarca, iar incidenţa infectărilor raportată la şapte zile s-a menţinut sub valoarea de 100 în ultimele săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS